#2

222Het is al volop licht in de universiteitsstad. Het is introductieweek, de tijd van nieuwe jonge stadsgenoten, met veel drank en weinig slaap de stad leren kennen. De afvalreinigingsdienst werkt met man en macht om de stad weer toonbaar te maken voor het argeloos winkelend publiek, dat verbaasd opkijkt als er plots een clubje jongeren, in gelijkende kleding, balorige opdrachten vervult in een poging een plek te verkrijgen in hun nieuwe studentenleven.

Op de hoek bij de Febo zitten er twee op een bankje: eerstejaars. Een jongen en een meisje. De jongen draagt een sweater met logo in de kleur van zijn universiteit. Het meisje ligt voorovergebogen met haar hoofd op de schoot van de jongen. Zijn ogen moeten duidelijk nog wennen aan de opkomende zon, zijn hoofd bereidt zich voor op de onvermijdelijke kater. Het meisje is er ogenschijnlijk slechter aan toe. Er zit nog maar weinig leven in de studente en de zorgzame strelende bewegingen van de jongen brengt daar maar weinig verandering in.

Aangekomen op de redactie lees ik in de kranten eerst dat de hoogopgeleide zestigers van nu flinke drinkers blijken te zijn. Even later passeert een bericht dat de nieuwe eerstejaars de eerste generatie is die, volgens de nieuwe drank- en horecawet pas vanaf hun achttiende alcohol mogen drinken. Blijkbaar is ook die opleiding deze week begonnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *